top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDaniela Polačková

Příprava na kojení v těhotenství

Aktualizováno: 30. 12. 2021


V poslední době mě kontaktovalo už několik žen, které by se chtěly připravit na kojení...

Všechny ženy mají něco společného: čekají druhé dítě, u prvního se kojení nezdařilo - obvykle díky radám v porodnici, které pak následují dobře míněné rady z okolí, jak ženy shodně uvádějí. Své druhé miminko chtějí kojit a tentokrát nenechat nic náhodě. Chtějí se vybavit informacemi, pochopit svůj předchozí neúspěch, nabýt sebejistotu a přesvědčení, ze kojit mohou a rady tedy nebudou potřebovat.


Milé ženy, je to skvělý nápad! Velmi přípravu na kojení doporučuji.

Daří se odhalit důvody, proč se kojení prvně nezdařilo, ženy se i dodatečně vyrovnají s prvním neúspěchem a také pochopí, že neselhaly. Protože se správnými informacemi a podporou by si věděly rady anebo by alespoň věděly, kam se obrátit pro radu. Po přípravě na kojení jsou klidnější a sebejistější a rozumí principům kojení. Je to skvělý základ. A kdyby snad nastaly s kojením problémy, ušetří hodiny a dny nervů a trápení a zavolají. Už znají laktační poradkyni - jak pracuje a na co se ptá. Vědí, že je nebude soudit, poučovat nebo škatulkovat. Odpadá tedy nervozita a ostych, známe celý příběh od začátku a dále jen navazujeme řešením konkrétní situace.


Mám z toho radost a děkuji všem ženám, které nejen u porodu, ale i v kojení žádají informace a nenechávají nic náhodě ☺️


Mimochodem...součástí mého kompletního porodního balíčku je pro mé klientky samozřejmě příprava na kojení a následná podpora po porodu.


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page